Chladicí technika má v České republice rozsáhlou průmyslovou základnu s velkou tradicí, o profesionalitě a významu českých odborníků v oboru chlazení svědčí i fakt, že do čela dvou z deseti vědecko-technických komisí Mezinárodního ústavu chladírenského (IIF) byli na posledním kongresu v Japonsku zvoleni dva čeští experti. Prezidentem komise pro Kryofyziku a kryoinženýrství je Ing. Aleš Srnka, CSc. z Ústavu přístrojové techniky AVČR, v.v.i. a prezidentem komise pro Technologii potravin je Ing. Milan Houška, CSc., náměstek ředitele pro vědu výzkum Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i.
Také chladírenské haly dodává společnost LLENTAB a i v této oblasti je tento systém vhodným řešením. Platná Směrnice EU o hygieně a potravinách (10883/92) vyžaduje, aby všechny vnitřní prostory v budovách v potravinářství byly světlé, hladké, nepropustné pro vlhkost, čistitelné, omyvatelné a bez míst, kde by se mohla udržovat špína. Právě všem těmto požadavkům vyhovují i nosné konstrukce a opláštění stěn, střech a stropů hal LLENTAB.
V České republice realizoval LLENTAB několik projektů, které slouží především zpracovatelům zemědělských produktů a potravin – jsou to například chladírenské haly pro FrostFood v Rokytnici v Jizerských horách, předního českého výrobce zmrazených pizz, knedlíků a specialit mezinárodní kuchyně, pro společnost Profrost v Prostějově, kde je nejmodernější výrobní závod ve střední Evropě na výrobu hluboce zmraženého pečiva nebo pro rodinnou firmu Steinhauser v Tišnově, tradičního výrobce masných a uzenářských výrobků. Chladírenskou halu LLENTAB využívá i mikulovská rodinná firma Frigoprima, která zpracovává drůbež a mořské ryby a která patří k největším zpracovatelům mořských ryb ve střední Evropě. Produkci brambor a dalších produktů skladuje v hale LLENTAB i společnost Agáta ve Staré Lysé. V severských zemích, jako je Švédsko a Norsko, jsou chladírenské haly LLENTAB využívány pro zamražení ryb, v Polsku je LLENTAB dodavatelem pro zemědělské výrobce, kteří v LLENTAB chladírenských halách skladují zeleninu před distribucí.